Indietro

ⓘ Shakira




Shakira
                                     

ⓘ Shakira

Shakira Isabel Mebarak Ripoll, conossuda soło come Shakira, ła xe na cantautrice cołonbiana nota a liveło internaçionałe, in atività da linissio dei ani novanta e dedita prinçipalmente ai xenari pop e pop latino, sia in lingua inglese che in lingua spagnoła.

Fin desso, ła gà publicà 13 àlbun, el primo dei cuałi xe stà Magia del 1991.

Tra łe so canson pì famose, ricordemo Whenever, Wherever, Hips Dont Lie, She Wolf, Sale el sol, Rabiosa e Waka This Time for Africa, ino dei mondiałi de bałon del 2010.

El so nome deriva da ła paroła araba shukran, che vołe dire "grazie".

                                     

1.1. Discografia Dvd

  • 2000 MTV Unplugged
  • 2002 VH1 Divas 2002
  • 2005 En Vivo Y in Privado
  • 2004 Live And Off The Record
  • 2007 Oral Fixation Tour
                                     

1.2. Discografia Singołi

  • 2002 Objection Tango
  • 2009 She Wolf/Loba
  • 2000 No Creo
  • 2011 Rabiosa feat. Pitbull/El Cata
  • 2003 The One
  • 1995 Estoy Aquí
  • 2002 Underneath Your Clothes
  • 2009 Give It Up To Me featuring Lil Wayne USA e Canada
  • 2006 Dia De Enero
  • 1996 Un Poco De Amor
  • 2009 Did It Again/Lo Hecho Está Hecho Europa e Sudamerica
  • 2010 Loca featuring Dizzee Rascal
  • 2011 Sale el Sol
  • 1998 Ojos Así
  • 1998 Ciega, Sordomuda
  • 2005 La Tortura feat. Alejandro Sanz
  • 1991 Sueños
  • 2001 Whenever, Wherever/Suerte
  • 2010 Gypsy/Gitana
  • 2005 No
  • 1997 Antología
  • 2002 Que Me Quedes Tú
  • 1998 Inevitable
  • 2002 Te Dejo Madrid
  • 2010 Waka This Time for Africa/Waka Estó Es Africa
  • 2004 Poem To A Horse
  • 1997 Se Quiere, Se Mata
  • 1993 Tu Seras La Historia De Mi Vida
  • 2005 Dont Bother
  • 1991 Magia
  • 2007 Illegal feat. Carlos Santana
  • 1995 Dónde Estás Corazón
  • 1991 Esta Noche Voy Contigo?
  • 1999 Tú
  • 2006 Hips Dont Lie feat. Wyclef Jean
                                     

2. Linganbi foresti

  • EN Opere di Shakira Open Library, Internet Archive.
  • Shakira attore MYmovies.it, Mo-Net Srl.
  • Shakira FilmTv.it, Arnoldo Mondadori Editore.
  • EN Shakira TV.com, CBS Interactive Inc.
  • Shakira canale ufisałe YouTube.
  • EN Shakira Models.com, Models.com, Inc.
  • Shakira Last.fm, CBS Interactive.
  • Shakira / Lessico del XXI Secolo Treccani.it – Enciclopedie on line, Istituto de ła Ençiclopedia Italiana.
  • EN Shakira WhoSampled.
  • EN Shakira genius.com.
  • inglexo, Łéngoa spagnoła Sito ufisałe shakira.com.
  • EN Shakira / Shakira Isabel Mebarak Ripoll Discogs, Zink Media.
  • EN Shakira SecondHandSongs.
  • Shakira altro ruolo MYmovies.it, Mo-Net Srl.
  • EN Shakira Rotten Tomatoes, Flixster Inc.
  • EN Shakira AllMusic, All Media Network.
  • EN Shakira musica per videogiochi e anime VGMdb.net.
  • EN Shakira Ençiclopedia Britannica, Encyclopædia Britannica, Inc.
  • EN Shakira Internet Movie Database, IMDb.com.
  • EN Shakira Behind The Voice Actors, Inyxception Enterprises.
  • EN Shakira AllMovie, All Media Network.
  • EN Shakira Metacritic, CBS Interactive Inc.
  • Shakira Movieplayer.it.
  • EN Shakira BFI Film & TV Database, British Film Institute.
  • EN Shakira Goodreads.
  • EN Shakira MusicBrainz, MetaBrainz Foundation.
  • Shakira - Sito uficiałe
  • Discografia de Shakira su Discogs
  • Shakira - Sito no uficiałe
  • Biografia de Shakira su Starpulse
  • Biografia de Shakira su 8notes
  • Shakira su Allmusic
  • Inevitable Shakira - Fan Club uficiałe itałiano


                                     
  • manca 332 dì par la fin de l anno o 333 inte i anni bisestiłi 1977: Shakira cantante cołonbiana Altri progetti Wikimedia Commons Wikimedia Commons
  • incorona Inperador Bokassa I de l Inpero Centrafricano. 2 de febraro: Shakira cantora cołonbiana 2 de novenbre: Gabriella Pession, atora italiana 25
  • Just Feel Better. In pì Illegal ze stà ezeguio co ła cantante cołonbiana Shakira Tra l apriłe e el majo del 2006 el chitarista ga scominsià un tour in

Anche gli utenti hanno cercato:

...